Comunicat de presa alimentare cu apa Bocsa 30.09.2015

LOGO color ro- redimensionat

30.09.2015

Alimentarea cu apă a oraşului BOCŞA

La solicitarea Asocierii S.C GRUP CONSTRUCT S.R.L. – LUDWIG PFEIFFER, căruia i-a fost predat amplasamentul pentru realizarea lucrărilor pe Contractul CS-CL-08  „ Reabilitarea şi extinderea conductelor de transmisie, reţea de distribuţie şi de canalizare în Bocşa „ SC Aquacaraş SA a aprobat oprirea necesară executării lucrărilor de racordare a noii aducţiuni de apă de la Staţia de Tratare Apă Bocşa la intrarea în oraş.

Perioada aprobată pentru oprire, la solicitarea expresă a constructorului,  a fost de 12 ore în data de 28 septembrie 2015.

Constructorul, din lipsă de organizare, nu s-a încadrat în perioada de timp solicitată şi aprobată .

Ca urmare a acestui fapt cetăţeni oraşului Bocşa s-au confruntat cu lipsa apei potabile şi în data de 29 septembrie 2015.

Pentru a diminua disconfortul produs cetăţenilor din Bocşa SC Aquacaraş SA a intervenit cu forţe proprii, respectiv cu personal din cadrul Exploatării Bocşa, pentru a urgenta lucrările şi a relua furnizarea apei potabile în timpul cel mai scurt posibil.

Faţă de această situaţie SC Aquacaraş SA a luat măsuri coercitive pentru a sancţiona constructorul care avea responsabilitatea de a respecta intervalul de timp aprobat pentru oprire.

Toate aceste măsuri nu pot totuşi diminua disconfortul produs cetăţenilor din Bocşa privitor la lipsa apei potabile.

Echipele Exploatării Bocşa rămân în teren cât timp va fi necesar  pentru a remedia omisiunile constructorului şi pentru a face posibilă reluarea furnizării apei potabile în condiţii normale către toţi consumatorii inclusiv către cei care au avut branşamente realizate pe vechea conductă de aducţiune.

SC Aquacaraş SA îşi cere scuze în numele constructorului pentru situaţia neplăcută creată de lipsa apei în Bocşa Română.

Conducerea

SC Aquacaraş SA