Ce este Fondul de Coeziune?

Fondul de coeziune este instrumentul financiar prin care Uniunea Europeană sprijină investiţiile în domeniul infrastructurii de transport, energiei şi mediului.

Pentru dezvoltarea şi extinderea infrastructurii de mediu, România beneficiază de Fondul European de Dezvoltare Regională şi de Fondul de Coeziune. Fondul de Coeziune sprijină Statele Membre în vederea reducerii diferenţelor de dezvoltare economică, socială şi stabilizării economiei naţionale.

Organismul responsabil de gestionarea fondurilor alocate sectorului de mediu este Autoritatea de Management pentru POS Mediu din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor.

In judeţul Caraş Severin proiectul ce se va finanţa din Fonduri de Coeziune este denumit ,,Modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Caraş Severin’’ acesta continuând seria investiţiilor în modernizarea infrastructurii de apă şi canal din judeţ începută prin proiectul finanţat din Fonduri ISPA.

Actualul proiect este finanţat prin Axa Prioritară 1 a POS Mediu , Regiunea 5 Vest.

Proiect cofinantat din Fondul de coeziune

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

www.pdf24.org    Send article as PDF