Calitate apă Caransebeș-update: revenire la parametri!

 

06.03.2020

                  UPDATE

 

 

        Azi, la ora 7.00, analizele prelevate au confirmat încadrarea în parametri a turbidității și culorii. La interval de 2 ore, respectiv la ora 9.00, am avut confirmarea că eforturile noastre au dat rezultate: s-a depășit situația de avarie și am reintrat în limitele normale. Cauzele obiective, ce au dus la funcționarea în stare de avarie, nu ne exonerează de responsabilitatea ce o avem față de locuitorii Caransebeșului. Suntem convinși că, tot acest calvar nedorit pentru noi, furnizorii de apă, cât și inconvenientul dumneavoastră, utilizatorii, va avea un termen limită: recepționarea și darea în folosință a noii Uzine de Apă Caransebeș. Cu realul ajutor din partea Primăriei Caransebeș, în maxim 3 luni, aceste neajunsuri vor fi de domeniul trecutului.

05.03.2020

INFORMARE!

Privind calitatea apei distribuite în Municipiul Caransebeș

Societatea S.C. AQUACARAŞ S.A anunţă cetățenii din Municipiul Caransebeș că, din cauza ploilor abundente din ultimele 24 de ore, calitatea apei brute din Lacul Zervești s-a înrăutățit, depășind valorile corespunzătoare categoriei A 1, prevăzute de HG100/2002, respectiv NTPA 013/2002, la parametrii turbiditate și culoare.

Capacitatea de tratare a Uzinei de Apă  a fost depășită, nemaifiind posibilă asigurarea conformării pentru parametrii  culoare și  turbiditate,  conform cerințelor Legii 458/2002, forma consolidată în 2017.  Sperăm că în cel mai scurt timp să înlăturăm acest inconvenient.

Vom reveni cu informaţii imediat ce apa furnizată se va încadra în totalitate în parametrii de potabilitate.

         Vă mulţumim pentru înţelegere.