Consecință a fenomenelor meteo extreme – Calitatea apei în Caransebeș

INFORMARE!

14 IUNIE 2020

Privind calitatea apei distribuite în Municipiul Caransebeș

    Societatea S.C. AQUACARAŞ S.A anunţă cetățenii din Municipiul Caransebeș că, din cauza fenomenelor meteorologice fără precedent, a ploilor abundente din ultimele 24 de ore și luând în considerare prognoza meteo pe următoarele zile,  calitatea apei brute din Lacul Zervești s-a înrăutățit, depășind valorile corespunzătoare categoriei A 1, prevăzute de HG100/2002, respectiv NTPA 013/2002, la parametrii turbiditate și culoare.:

                 turbiditatea apei brute ajungând la un maxim-maximorum (cea mai mare valoare înregistrată de când se fac măsurători), de 450 NTU.

    Capacitatea de tratare a Uzinei de Apă , posibil să fie depășită, în următorul interval de timp, nemaifiind posibilă asigurarea încadrării pentru parametrii  culoare și  turbiditate,  conform cerințelor Legii 458/2002, forma consolidată în 2017.

     Aducem la cunoștință utilizatorilor că, am mobilizat toate resursele materiale și umane, facem tot ceea ce ne stă în putință să limităm intervalul de timp, în care apa distribuită nu se va încadra în parametri, la indicatorii Turbiditate și Culoare.

             Asigurăm cetățenii Caransebeșului că, pentru perioada de timp în care, din motive obiective, nu ne putem încadra în standarde, vom acorda reduceri ale cantității de apă potabilă facturată.

   Toate aceste inconveniente vor fi depășite atunci când noua Uzină de Apă va intra în funcțiune, în luna August.

                                    Vom reveni cu informaţii privind evoluția acestor parametri.

         Vă mulţumim pentru înţelegere.