Iarba verde de la Câlnic!…pune-n stare de avarie…Stația de Epurare a Reșiței!

                AȘA NU SE MAI POATE!….

          Joi, Vineri și azi Sâmbătă- 08.august.2020, suntem mobilizați cu ”arme și bagaje”, cu efective sporite…la Stația de Epurare a Apelor Uzate de la Moniom.

                                     ….A apărut pe ”piață”…o nouă ”armă” a unor bravi concetățeni din Cartierul Câlnic!

            Nu este vorba, decât , despre unii dintre ei…ce au pe terenurile și grădinile domniilor lor, guri de vizitare în magistrala de 1200 a rețelei de canalizare a Mun. Reșița. Ne-au bombardat, de-a lungul timpului, cu cadavre de animale, cu covoare…cu te-miri-ce alte gunoaie. Nu-ndrăznim să vă redăm imaginile cu toate scârboșeniile supra-realiste…ce ajung pe grătarele mari sau pe cele fine…de la intrarea în stație. 

            Ieri și joi…am început să fim blagosloviți cu iarbă!…Respectabilii gospodari…și-au tăiat iarba și-au aruncat-o pe ”apa sâmbetei”…Într-adevăr!…au reușit să ne facă o sâmbătă de-ne-uitat! . Banala ”Iarbă verde de acasă”- de la casa ”gospodarului” trece de grătarele mari și de cele fine…și ne înfundă sitele de la utilaje ce…din păcate!…n-au fost gândite pentru ape uzate de ”barbari”, de ”rudimentari”!

                     iarbiarb2nav2nav3

 

        Avem…poate….una dintre cele mai moderne stații de epurare, din țară!…Dar…păcat că, magistrala, spre ghinionul nostru…trece prin teritoriile ”pieilor roșii”…prin ”zona liberă de elementare norme de civilizație”!

         La așa un comportament…suntem hotărâți să adoptăm măsuri drastice și radicale! 

                                                                                             Așa, nu se mai poate!

       Practic, e vorba de 23 de ”guri de vizitare” amplasate pe domeniul privat!  O să-i notificăm, pe toți cei care nu ne permit accesul pentru a blinda capacele gurilor de vizitare, iar, ulterior, o să denunțăm, unilateral, contractele de servicii de furnizare apă și canalizare, cu cei de rea-credință.

      Intenționăm să montăm grătare de retenție intercalate cu gurile de vizitare, în așa fel ca , primi afectați de ”bunele-maniere” și lipsa de discernământ civic, să fie dânșii! 

                                         Ce se va întâmpla?

        ….înfundând grătarele de retenție, intercalate…..în grădinile și curțile cerberilor… se va revărsa ”marea maronie”-apa uzată a Reșiței!

                                                                                            Așa, nu se mai poate!….