din lac-direct-în-puț: de la excedent de apă, la etiaj!

Weekend cu foc continuu…șarjă-după-șarjă!

     Sâmbătă, după amiază…pericol de inundații!…după ora 17.00, ne-am mobilizat, alături de Primăria Reșița, pentru ca , împreună, să reușim să deblocăm colectoarele din rețeau pluvială a Reșiței iar, acolo unde s-a impus( în pasaje și zonele joase) am adus și vidanjele și pompele pentru descongestionarea rapidă .

   De ce, noi, orașul Reșița,   avem acest inconvenient…în cazul debitelor excepționale? Pentru că , rețeaua noastră de preluare a pluvialului a fost gândită și proiecată, ca atare, pentru debite de scurgere, inferioare.

             Conlucrarea cu lucrătorii Primărie Reșița: exemplară!

       Clar!…când e vorba despre ceea ce se-ntâmplă în mod excepțional, în orașul nostru…credeți că, are vre-o relevanță cine, cum, de ce, ar avea obligația, datoria, responsabilitatea, de-a intervenii ? NU!  Primăria, ISU-Semenc și noi, Aquacaraș…avem un singur scop: îndepărtarea cu celeritate a urmărilor ploilor diluviene.

                                        Pe la ora 22.45 ”s-a retras în cazarmă” ultima mașină !

             Pe scurt, așa am acționat…în ceea ce privește partea de Sâmbătă…cu exces de apă!

  Dar…vestea-povestea, nu e gata:

          la ora 20.07…Stația de Pompare Moroasa I, a rămas nealimentată cu energie electrică.  Binențeles că, utilizatorii din microcartierul Moroasa I și partea superioară a Centrului Civic…nu au resimțit, nici-măcar, o diminuare a presiunii pe rețea!  Am manevrat vanele ce controlează inelele adiacente, din proximitate și am diminuat dirijarea pe Bazinul de retenție Moroasa I. Asta a fost soluția de avarie…până la reluarea alimentării cu energie electrică.

        La ora 23.30…furnizorul de energie, ne transmite că , linia de medie ce alimenta zona, nu se poate pune-n funcțiune până luni!

       Ora 23.35, directorul S.C.Aquacaraș S.A. contactează pe Președintele Cons. Județean și pe Prefectul Județului…pentru a ne sprijini în găsirea unei soluții pentru reluarea alimentării cu energie electrică a pompelor respective. Exista pericolul iminent ca, reșițenii din Moroasa I și zona centrală de case să rămână fără alimentare cu apă:

din lac-direct-în-puț: de la excedent de apă, la etiaj!

     Demersurile Prefectului, pe-de-o-parte…ale Președintelui Cons. Județean, pe-de-alta…au dat rezultate: Măria-sa, furnizorul de ”aur-pe-cablu” a reușit să ne mute pe o altă linie și să reia furnizarea ”curentului” la 02.20. Am răsuflat ușurați: am reușit să ocolim un posibil motiv de supra-iritare( pe bună-dreptate) a unei mari părți a locuitorilor Reșiței.

    Duminică ora 19.00…cade și linia de rezervă. Rămânem , din-nou, fără alimentare la pompe.  Reluăm demersul către Prefect….și la ora 21.45 se găsește o altă soluție de criză și…suntem salvați!

  Adresăm mulțumirile noastre,  pentru Silviu Hurduzeu și…în egală măsură!..pentru Cristi Gâfu. Fără implicare a dânșilor, am fi avut, cert, probleme deosebite în asigurarea alimentării cu apă unei părți a Municipiului Reșița.